sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Tilkkupeitto kutoen

Mitä tehdä jämä lankakeristä. Hirsimökki tyylillä tilkkupeitto.Helppoa.
Ohje: Aloitus 5 silmukkaa, neulo aina oikein, päätä 10 kerroksella, kierrä työtä vasempaan ja nouki reunasta 5 silmukkaa, neulo 10 kerrosta päätä. ja toista, lisää aina tarvittava 5 jaollinen määrä silmukoita. Toiseen kulmaan valitse vaaleat sävyt ja toiseen kulmaukseen " tummat" sävyt. Minä tästä poiketen valitsin sinisen sävyjä ja mukaan nappasin ruskeaa, tumman harmaata, mustaa, ym. Lopputulosta voi aavistella tästä seuraavasta kuvasta:

Taustalla langat solmin yhteen kahdella solmulla, viimeisen kerroksen päättelylangan jätän sen verran pitkäksi että saan ommeltua neulalla taustalta palasen yhteen. Suunnitelmia ei ole mutta yritän katsoa ettei yhdistelmäkohtaan tule samaa väriä:)Pakkohan tätä oli kokeilla vihreilläkin sävyillä ja poikani kun tämän näki teki tilauksen.

Ensin ajattelin josko yhdistäisin sinisävyiseen , mutta ei sinisävyinen on oma ja tämä saa jäädä odottamaan toistaiseksi.

Käsitöitä en ole unohtanut vaikken olekkaan tänne päivitellyt tekemisiäni.

Virkkasin kolme mattoa paksusta ontelokuteesta. Pojalla vaaleanharmaan ammeen eteen koko 60 X 100 cm, ym. Puuvillaneule on kasausta odottamassa ym. ehkä kuviakin tulossa.

Ihanaa aurinkoista kesäpäivää kaikille !

3 kommenttia:

Montse kirjoitti...

Hola,
hace dias que no te visito, que bonito lo que haces con la lana, es patchwork pero con lana, me encanta.

Tellu kirjoitti...

Siellä ollaan jälleen ahkeroitu ...

Iibu Biibu kirjoitti...

Hola Montse,
Gracias:)

Era muy fácil hacer.Pero esta manta es muy caliente,no lo necesito en tiempo de verano.

Tellu: levottomat kädet, minkäs sille mahtaa,niin monta asiaa on kuvaamattakin, aina on pakko olla yksi jos toinenkin projekti tekeillä.